Filter

Køler

Alle vores computere kommer altid med enten en Tower-køler eller vandkøler.

Hvad formål har en CPU køler?
CPU køleren har til formål at køle din CPU ved almindeligt brug men speciel under pres, vælger du en CPU køler af ringe kvalitet kan du måske opleve ‘’Throttling’’ det betyder egentlig at CPU’en der ikke kan aflede sin varme, bliver nødt til at skrue ned for sin clock-hastighed, dette kan give problemer som – ustabilitet, forringet gameplay (dårlig ydelse) og blæserstøj da mange bundkort justerer blæserhastigheden afhængig af den fankurve man selv har justeret i bundkortets BIOS eller den forudstillede kurve.

Hvilken type køler skal jeg vælge til mit setup?
Det afhænger af dit resterende valg af komponenter, vælger du en CPU der trækker mange watt, eller en ‘’High End’’ CPU med eks. Ulåst multiplier og har et bundkort der tillader overclocking gennem chipsættet, vil du uden tvivl gerne vælge Luft/Vandkøling i en høj kvalitet med gode blæsere samt gode pumper, ved at vælge en god luft/vandkøler sikrer du dig at din CPU holder sig kølig i de mest pressede situationer, det kan være medvirkende til højere ydelse, et lavere støjniveau samt øget stabilitet

Hvad skal jeg være opmærksom på ved installationen af min nye køler?
Du sidder måske og browser her på siden og synes det hele er en smule forvirrende, men du ved at du ønsker en mere effektiv (og måske mere stille) nedkøling af din CPU, hvad skal man så være opmærksom på?

Passer køleren i det valgte kabinet?
Her skal du sikre dig at der er rigeligt med frihøjde til din nye luftkøler, eller at du har den plads der skal være for at din nye radiator i din vandkøler kan blive monteret! Slå dit kabinet op på nettet inden at du bestiller en ny kølingsløsning.

Passer CPU-Køleren til mit hardware?
Her skal du fastslå eks. Hvad type bundkort du har, og hvilken CPU platform den indeholder (mest almindeligt – Intel/AMD). Bagefter er du i stand til at identificere om den valgte køler passer på dit bundkort og sokkeltype, i dag leverer de fleste køler producenter ‘’Cross-platform’’ beslag med i deres produkter, det betyder at der er leveret beslag med til de fleste tidsvarende CPU typer.

Ønsker du en ny Køler, men ikke ved hvor du skal starte? Så kontakt os i dag! Vi har alt inden for Gaming Hardware.