
GRAFIKKORT
Alle Grafikkort der kan findes her, er kun produkter af høj kvalitet.
Gorilla Gaming har alle typer GPUer, både AMD og NVIDIA kort; som alle kan købes via vores webshop eller gennem en samtale med en af vores medarbejdere. Vores venlige personale vil besvare alle spørgsmål at du måtte have vedrørende hardwareopgraderinger, samt hjælpe dig med at vælge dele der passer bedst til dine behov. Vi fører de største mærker, bla. ASUS, ASROCK, MSI, GIGABYTE, INNO3D.
Ønsker du nyt Hardware, men ikke ved hvor du skal starte? Så kontakt os i dag! Vi har alt inden for Gaming Hardware.
Hvilket grafikkort skal jeg købe?
For den helt almindelige gamer kan den store og konstant udvidende hardware-verden godt være forvirrende. Først når man sætter sig helt ind i de forskellige dele i GPU’en, og er klar over ens behov, kan man være helt tryg ved at vælge det rette grafikkort.
Her er der blandt andet faktorer der spiller ind, såsom:
– Valget af brand (NVIDIA, AMD, INTEL)
– Gaming i højere opløsninger (1080P/FHD vs 1440P/2K vs 2160P/4K)
– Køling på grafikkortet
– Mængden af VRAM
Gorilla Gaming er selvfølgelig klar med vores professionelle input og hjælper dig med at finde det bedste produkt til dine behov og dit budget.
Valg af brand (NVIDIA, AMD, INTEL)
Er du selv på udkig efter et grafikkort, så er du højest sandsynligt landet på en GPU fra NVIDIA. Det er nemlig det mest almindelige valg, når det kommer til det grafiske. NVIDIA introducerer tit nye drivers (opdateringer) til deres GPUer, som både giver performance boosts og ny funktionalitet. Har du fx et AMD eller en Intel GPU, så mister du også muligheden for DLSS (Deep Learning Super Sampling), Raytracing og G-Sync.
Nu til dags følger AMD dog meget godt med disse software løsninger som tilbydes af NVIDIA. Vi har FSR (AMD FidelityFX Super Resolution) på AMD grafikkort, som er tilsvarende til NVIDIAs DLSS , derudover har vi også Free Sync som er tilsvarende til G-Sync.
Gaming i højere opløsninger (1080P/FHD vs 1440P/2K vs 2160P/4K)
Der er en klar grænse for hvor godt et spil kan køre, og den finder du hurtigt ved at kigge på specifikationerne til din skærm. Du kan have en gaming computer der er lige så kraftig som en NASA rumstation, men du vil altid være begrænset til hvad din skærm kan vise.
Sidder du for eksempel foran en skærm der bruges i kontor-miljøer eller til arbejde, kan vi næsten være helt sikre på at det er en skærm med 1080P opløsning og 60Hz opdateringshastighed. 1 Hz svarer til 1 billede i sekundet, så når skærmen kører på 60Hz, betyder det i bund og grund at den viser dig 60 billeder i sekundet. Har du derfor den billigste entry gamer pc, eller den dyreste hardcore gaming computer, så vil du få den samme oplevelse, da skærmen ikke kan levere mere end disse 60Hz.
Det samme kan siges om opløsningen – Kører dine spil i 1080P, så er der ikke behov for det dyreste og vildeste nye generations grafikkort, for du vil altid være begrænset til hvad skærmen kan vise. Kører du med en 1080P skærm, så kan man faktisk nøjes med et GTX 1080/1080Ti, da den kan køre langt de fleste nyere spil i de højeste indstillinger og kan levere op til 144Hz i de fleste spil. Er du oppe på en 1440P/144Hz skærm, så er kravene pludselig en del højere. Et RTX 3070 og op, kan som regel hamle op med dette.
Køling på grafikkortet
Grafikkort findes i mange forskellige designs. Søger du efter et RTX 3070, finder du et hav af grafikkort, de helt almindelige kommer med 1, 2 eller 3 blæsere, eller “blower”-kort der er lukket til og blæser luften ud af enden. Nogle sjældne gange, vælger folk at vandkøle deres grafikkort. De fleste gør det fordi det ser sejt ud, mens nogle kører med vandkøling så de kan få lov til at overclocke deres grafikkort, så de kan presse endnu mere ydelse ud af deres grafikkort.
Grafikkort med 1 blæser er som regel en del billigere end deres større søskende-produkter med 2-3 blæsere, men de larmer til gengæld meget mere. Derfor skal du spørge dig selv om du hellere vil spare pengene og købe et kort med 1 blæser, eller have en mere lydløs oplevelse under gaming når du vælger GPU med flere blæsere.
Mængden af VRAM
Her er valget af spil og spillets opløsning det vigtigste at have i tankerne når du kigger på VRAM. Som en hovedregel, kan du ud fra den valgte opløsning forvente at skulle have minimum:
720P: 2GB VRAM
1080P: 2GB-6GB VRAM
1440P: 4-8GB VRAM
4K: 8GB+ VRAM
Disse tal er selvfølgelig kun guidende, og det kommer meget an på selve spillet og typen af spil, hvorvidt du har nok VRAM. Spiller du f.x et instance-baseret spil, hvor banerne er lukket og delt op i mindre segmenter, så kræver det ikke nær så meget VRAM, som hvis du skulle spille et Open-world spil, hvor du har en meget større draw/render distance at arbejde med.